Ubytování Hořice - Hotel Hořice na Šumavě

TURIST. LOKALITA: Šumava
KRAJ a OKRES: kraj Jihočeský, okres Český Krumlov
NÁZEV a ADRESA: HOTEL HOŘICE
Hořice na Šumavě 93
382 22
TELEFON do zařízení: 724 025 730
Kontaktní osoba + tel.: personál hotelu, 723 135 719
www stránky: www.hotelhorice.cz
E-mail: staraskola@post.cz
IČ: 72148195
GPS: 48°45'59.14"N, 14°10'44.99"E

Ubytování v Hořicích - Hotel Hořice na Šumavě

Hotel Hořice na Šumavě nabízí ubytování v malebném Šumavském údolí. Hotel nabízí ubytování v samém centru vesnice Hořice na Šumavě a je vhodný i pro rodiny s dětmi. Hotel se zaměřuje na pobytové balíčky tématicky zaměřené na různé typy zážitků. Zážitky od těch adrenalinových, relaxačních, pohádkových, lyžařských a mnoho dalších si volí hosté dle termínů. Zážitky bez starostí doprovází bohaté bufetové snídaně, domácí večeře, pohodlné voňavé ubytování s parkováním zdarma přímo u hotelu a příjemnými chvílemi na terase s výhledem na Kleť.

Rodinný hotel nabízí ubytování v pokojích pro dvě až čtyři osoby, prostornější pokoje nabízí i možnost přistýlky. V celé budově je k dispozici free Wi-fi síť. Celková kapacita standardních lůžek je 25 a maximální obsazenost hotelu je 35 osob.

Celé přízemí, schodiště a chodby zdobí jak prodejní výstava fotografií Václava Krametbauera, tak historické předválečné fotografie obce v kontrastu s dnešními a inventář bývalé místní školy. Jedinou nevýhodou hotelu je, že do patra a do podkroví vedou schody.

Díky poloze hotelu se odtud za několik minut dostanete k největší české vodní nádrži Lipnu, do CHKO Šumava, nebo třeba do blízkého města Český Krumlov, které je zapsané ve světovém dědictví UNESCO. V okolí také během roku probíhá mnoho akcí, například Slavnosti Pětilisté růže v Českém Krumlově, Pašijové hry přímo v Hořicích na Šumavě a další. Více aktivit v okolí zde.

Hotel stojí v obci, které se říká „brána Šumavy“. Přímo v Hořicích na Šumavě se nachází několik rarit. Přes léto zde sídlí pohádková rezervace, v amfiteátru probíhá Hořické kulturní léto a navštívit můžete i muzea rádií, obce a pašijových her. Obec je známá nejen díky Pašijovým hrám ale i další bohaté historii. Bližší informace jsou k nahlédnutí v interaktivní mapě zde.

Námětů k výletům je nesčetně. Ať už se vydáte do Českého Krumlova, města zapsaného v UNESCO, nebo na Lipno, jenž nabízí pro turisty obrovské množství různých zážitků, či na Stezku do korun stromů, na suchý tobogán a bobovou dráhu nebo přívozem z Frymburka na vyhlídku Vítkův Hrádek. Oblíbené jsou i na míru ušité výlety – splouvání Vltavy, neboli Český Krumlov a okolí z pohledu vodáka. Další aktivity lze snadno naplánovat na místě, nebo předem dle internetu.

Více fotografií pokojů naleznete ZDE

I Vašim přátelům se u nás může líbit - ukažte jim tuto prezentaci na Facebooku. Děkujeme.