Rybník Řeka - ubytování v chatkách, kajutách, v kempu i v hlavní budově

Ubytování v lokalitě: Ždírec nad Doubravou, Dářko
KRAJ a OKRES: Vysočina, Havlíčkův Brod
NÁZEV a ADRESA: Moře u rybníka Řeka
Staré Ransko
582 66 Krucemburk
TELEFON do zařízení: 775 233 201
Kontaktní osoby: Kateřina a Pavel Zavadilovi
www stránky: www.morerybnikreka.cz
E-mail: cata@volny.cz
KÓD: 12062018
GPS: 49.6772767N, 15.8443889E

Rybník Řeka - MOŘE VYSOČINY

Prezentaci jsme začali slavným apokryfem Karla Havlíčka Borovského - slovutného psavce a cestovatele po Čechách.

A opravdu - v každém ročním období čistá plocha vodní hladiny připomíná moře, zvláště pak, když se v klidu a tichu zaposloucháte do šumění vlnek - připomíná to zdálky mořský příboj.

Ubytování Rybník Řeka

Návštěvníkům „Moře u rybníka Řeka“ nabízíme několik možností, jak se u nás ubytovat. Záleží jen na vás, jaký typ dovolené si představujete a který si vyberete:

Sportovně-spartánská dovolená

Ubytování pod širým nebem, pod stanem či v autě nebo karavanu v areálu kempu. Připojení na elektřinu možné. Hosté v kempu mají k dispozici umývárnu se studenou vodou, splachovací WC a teplou vodu ve sprchách po celý den (automat na mince).

Romanticko-sportovní dovolená

ubytování ve dřevěných kajutách v těsné blízkosti pláže. Ze dveří každé kajuty je nádherný výhled na rybník a na kryté terase před kajutami je velmi příjemné posezení.

 

Hostům toužícím po klidu a soukromí nabízíme ubytování v dřevěných buňkách-kajutách s výhledem do zeleně, stojících na paloučku stranou od kempu a ostatních kajut.

Všichni ubytovaní hosté v kajutách mají k dispozici sociální zařízení patřící k restauraci, jakož i WC a sprchy s teplou vodou, které stojí o kousíček výše v kempu (sprchový automat na mince). Hosté mají možnost parkovat svá auta přímo u kajut (ostatní vozidla sem však nesmějí), kola jim můžeme na požádání zdarma uschovat v uzamykatelné místnosti.

V areálu je k dispozici dětský koutek s hračkami, knížky si můžete půjčit také zdarma.


Pohodlná dovolená

ubytování v pokojích zděného domu, kde můžete bez sebemenších obav čelit jakýmkoliv rozmarům počasí. Hosté mají k dispozici sociální zařízení s teplou vodou určené pouze pro ubytované v objektu a malou, jednoduše zařízenou kuchyňku. Ubytovaní mohou svá auta parkovat v těsné blízkosti objektu, kola můžeme cyklistům na požádání zdarma uschovat.

Pro ty, kteří si přejí vychutnat dovolenou se vším všudy a neunavovat se vařením, nabízíme stravování formou polopenze či plné penze.

Restaurace MOŘE - rybník Řeka

Originální restaurace Moře se nachází v příjemném a dnes již historickém objektu bývalé dřevěné plovárny. Zajímavou atmosféru vyvolávají velká tabulková okna po celé délce objektu, která poskytují krásný výhled na rybník, rozprostírající se přímo pod nimi: hosté mají dojem, jako by seděli na zámořské lodi, která se chystá každou vteřinou zvednout kotvy a vyrazit za obzor…

„Moře“ je restaurace určená pro celou rodinu, kde si na své přijde naprosto každý, včetně nejmenších dětí a zvířecích mazlíčků. Je rozdělena na tři části.

První dvě místnosti jsou vyčleněny pro nekuřáky a fungují jako klasická restaurace, kde budete obslouženi příjemným personálem. Vaše ratolesti se zde mohou dosyta vyřádit v dětském koutku, vy se můžete začíst do nějaké z knížek naší volně dostupné knihovny. Právě z druhé místnosti restaurace je nejromantičtější pohled na naše „moře“ – čili rybník, který vás v kteroukoli denní dobu a za jakéhokoli počasí překvapí svou poetickou nádherou. Ve třetí části restaurace je k dispozici stolní fotbálek, který už pamatuje nejedno líté klání.

Restaurace je otevřena v letní sezóně od rána (8:00) do noci (22:00 a dále podle přání hostů) a během dne se mění i skladba nabídky. Do deseti hodin ráno nabízíme k jídlu snídaňové menu, poté následují obědy a teplé večeře, které podáváme až do deseti hodin večer. Kdykoli během dne máte k dispozici kromě polévek, teplých i studených jídel a zákusků také široký výběr alkoholických i nealkoholických nápojů.

Rybník Řeka - dále nabízíme

Uspořádání oslav či hostin jakéhokoli druhu (menu dle přání), půjčování šlapadel, půjčování lodiček, půjčování jízdních kol a doplňků, uschování jízdních kol v uzamčeném prostoru, možnost hry stolního fotbalu, vyprání a vyžehlení prádla, prodej turistických známek a suvenýrů.

V letní sezóně pořádáme několik hudebních festivalů či vystoupení různých uměleckých těles.

Často si zde dají sraz muzikanti z celé ČR, nebo si sem přijdou zahrát a zazpívat obyvatelé přilehlých osad, nebo i místní - hrajou se trampské písně, country, bluegrass, folk, blues i lidové písničky. A pokud se u nás rovnou neubytujete, přijďte alespoň na skleničku vína či na dobré pivko a poslechnout si pár písniček při pohodovém večeru. Jste srdečně zváni !

 

I Vašim přátelům se u nás může líbit - ukažte jim tuto prezentaci na Facebooku. Děkujeme.