UBYTOVÁNÍ JIŽNÍ MORAVA - Hotel KVĚTNICE - Tišnov

UBYTOVÁNÍ TIŠNOV - Hotel KVĚTNICE

Hotel Květnice byl založen v roce 1925. Je situován v centru pěkného města Tišnov, též nazývaném bránou Vysočiny, který byl v roce 1895 díky krásnému okolí vyhlášen klimatickým místem. Tišnov se nachází zhruba 20 km od Brna.

V okolí je plno zajímavostí a kulturních památek, které rozhodně stojí za zhlédnutí a také nespočet cyklostezek, které přímo lákají k projížďce.

Také se nemusíte bát, že byste se v Tišnově nudili, vypsali jsme pro Vás nejen seznam se sportovním a kulturním vyžitím v Tišnově, ale i hlavní památky v Tišnově, takže ať už jste nadšený sportovec nebo obdivovatel umění, jistě si přijdete na své.

V červnu 2012 proběhla rekonstrukce restaurace v rámci natáčení pořadu ,,ANO ŠÉFE".
Zdeněk Pohlreich ohodnotil naši restauraci dvěma hvězdami!

Hotel Květnice nabízí kompletní služby v oblasti stravování a ubytování. Díky své vynikající poloze ve středu města, přímo naproti radnici a kostelu, je vyhledáván především k pořádání svatebních, rodinných a firemních oslav, na které se specializuje.

Ubytování:

Hotel Květnice nabízí ubytování v jednolůžkových a dvoulůžkových pokojích nebo apartmánu s rohovou vanou. Prostorově větší pokoje jsou s možností přistýlky. Celková kapacita našeho hotelu je 40 lůžek. Mysleli jsme i na zdravotně hendikepované osoby, a proto je u nás možný bezbariérový přístup ke všem pokojům a také možnost použít výtah. Všechny pokoje jsou vybaveny vlastní koupelnou a televizí (za mírný příplatek) se satelitním příjmem. Vaše domácí mazlíčky u nás přivítáme také. Platba je možná hotově, platební kartou nebo na fakturu. Na místě je k dispozici bezplatné parkoviště hlídané bezpečnostním kamerovým systémem.


V blízkosti se nachází bowling, fitcentrum, wellness, kino a další. Nebo si také můžete udělat výlet a zajet se podívat na některou z mnoha památek a zajímavostí. V okolí se nachází například Klášter Porta Coeli, Stezka Járy Cimrmana nebo Hrad Pernštejn. Z těch vzdálenějších můžeme zmínit například Hrad Veveří, Zámek Lysice nebo Moravský kras.

Ovšem i přímo v Tišnově se nachází několik zajímavých památek, které jistě ocení nejen milovníci architektury.


Sportovní vyžití v Tišnově:

X Bowling Tišnov

Šest moderních a plně automatických drah QubicaAMF na té nejvyšší technické úrovni. Disponujeme také sportovní mazačkou - strojem na přípravu drah, který zajistí maximální spokojenost jak amatérům, tak hráčům lig a turnajů. Bowling se nachází 700 m od našeho hotelu.

Fitcentrum Olympia

Fitcentrum Olympia zahájilo svoji činnost počátkem roku 1992, kdy byly pro veřejnost otevřeny prostory v tišnovské sokolovně. Od té doby se nepřetržitě věnuje rozvoji posilování pro širokou veřejnost a výživovému poradenství. Na ploše 200 m2 je rozmístěno 35 stanovišť. Posilovací stroje jsou profesionální a jsou dimenzovány na vysokou zátěž. K dispozici jsou 3 olympijské žerdi s dostatkem závaží pro silové tréninky, oddělení jednoručních činek a stojan s volnými vahami. V posilovně je také sada pevně naložených EZ os. Fitcentrum se nachází 400 m od našeho hotelu.

Koupaliště Tišnov

Koupaliště v Tišnově nabízí návštěvníkům jedinečný areál přírodního charakteru, ve kterém najdete velký plavecký bazén 50x20 m, dětské brouzdaliště se skluzavkou, dětský koutek s pružinovou a vahadlovou houpačkou a tabulí s počítadlem, hřiště pro plážový volejbal a petanque, stůl pro stolní tenis a také ruské kuželky. V areálu je také bufet s posezením a restaurace s terasou a kuželkářskou dráhou. Areál koupaliště je pokryt wifi signálem pro připojení k internetu pro návštěvníky zdarma. Koupaliště se nachází 1,5 km od našeho hotelu.

Lyžařský areál Klínek

Lyžařský areál Klínek je ideální pro rodiny s dětmi, které se teprve učí lyžovat. Svah leží v nadmořské výšce 299 m n.m. až 396 m n.m. Délka sjezdovky je 500 m s převýšením 100 m. Jsou zde 3 sjezdovky: červená, modrá a zelená. V letních měsících se zde konají mezinárodní závody v lyžování na trávě. Lyžařský areál se nachází v obci Předklášteří u Tišnova, vzdálené 2 km od našeho hotelu.

Paintball v Jamném u Tišnova

Ideální místo, kde nasbírat sportovní zážitky s kamarády, přáteli či kolegy z firmy. Ideální místo, kde strávit společné, aktivní odpoledne. Ideální místo, kde ukázat co ve vás je. Ideální místo, kde aktivně relaxovat a vyčistit si hlavu od všedních starostí. Hřiště v Jamném u Tišnova má rozměry 90 x 40 m a přírodní i umělé překážky. Dostanete k zapůjčení nové, kvalitní, kovové semi-automaty SPYDER a ochranné masky V-FORCE , speciální paintballové rukavice, šátky, ochranný oděv. Paintball se nachází 5 km od našeho hotelu.

Střelnice

KLUB VOJÁKŮ V ZÁLOZE - Ametyst Tišnov se zabývá akční střelbou z velkorážové a malorážové pistole a revolveru, dále pak akční střelbou z velkorážové a malorážové pušky a v neposlední řadě i akční střelbou z brokovnice Co k tomu dodat více? Dá se říci, že každý milovník střeleckého sportu si zde přijde na své. Střelnice se nachází v Dolních Loučkách, které jsou vzdálené 7 km od našeho hotelu.

Tenisová hala

V letním období (duben-září) jsou k dispozici 4 antukové dvorce a odrazová stěna s umělým povrchem a hřištěm pro minitenis. V zimním období (říjen-březen) je přes 2 dvorce umístěna nafukovací hala.Každoročně pořádá klub kolem 20 turnajů všech věkových kategorií označených názvem „WILSON CUP“. Areálu využívají nejen závodní hráči či členové klubu, ale k rekreačnímu provozování sportu i návštěvníci z řad tišnovských občanů či dojíždějící zájemci. Tenisové kurty se nachází 1,5 km od našeho hotelu.

Badminton

Badmintonového sportoviště M-SPORT v Předklášteří zahájilo svoji činnost dne 15. srpna 2011 v areálu firmy MERTASTAV s.r.o. Zázemí nabízí 2 badmintonové kurty, které jsou k dispozici pro širokou sportovní veřejnost. Badminton se nachází 2,5 km od našeho hotelu.

Volejbalové hřiště u gymnázia

Dva volejbalové kurty s povrchem z umělé trávy zvou příznivce volejbalu a nohejbalu. Areál je volně přístupný. Hřiště se nachází na ul. Na Hrádku, která je 450 m vzdálená od našeho hotelu.

Kulturní vyžití v Tišnově:

Kino Svratka

Kino Svratka se nachází na ulici Brněnská, která je vzdálená 200 m od našeho hotelu. Více na: https://www.mekstisnov.cz/kino-svratka.

Muzeum

Muzeum se nachází na ulici Jungmannova v Müllerově domě. Stávající dům vznikl kolem roku 1712 přestavbou starší budovy pocházející z poslední čtvrtiny 17. století na patrovou hospodu s právem vařit pivo. Na konci 18. století byl dům dále upravován a zastřešen mansardovou střechou. Ke konci 19. století byl rozšířen o dvě okenní osy, barokní dispozice však zůstala zachována. Název získal tento dům od Tišnovského starosty Františka Müllera, který jej vlastnil od roku 1870 a provozoval zde koželužnu. Po 2. světové válce, během níž zde měl svou kancelář německý důstojník, byl objekt znárodněn a sloužil jako nájemní dům či kanceláře bytového družstva. Po Sametové revoluci jej získala zpět rodina Müllerů a od roku 2000 je v majetku města Tišnova. Müllerův dům se nachází 350 m od našeho hotelu.

Galerie

Galerie se nachází na ulici Brněnská v Jamborově domě, který je 250 m vzdálený od našeho hotelu.

Kontakt:

Hotel Květnice
nám. Míru 120
666 01  Tišnov
Tel.: +420 549 410 370
Fax: +420 549 410 290
www.hotelkvetnice.cz
hotel.kvetnice@cbox.cz
GPS: 49.3490489N, 16.4222936E

 

Vašim přátelům se u nás může líbit - ukažte jim tuto prezentaci na Facebooku. Děkujeme.