Ubytování v Podkrkonoší - Pension Alkiony - Mostek

Ubytování v lokalitě: Podkrkonoší
KRAJ a OKRES: kraj Královéhradecký, okres Trutnov
NÁZEV a ADRESA: Pension Alkiony
Mostek 120
544 75
TELEFON do zařízení: 603 845 929
Kontaktní osoba + tel.: Jarmila Frysová, 603 845 929
www stránky: www.alkiony.cz
E-mail: alkiony@seznam.cz
IČO: 64200051
GPS: 50.4883200N, 15.6974256E

 

Ubytování v Podkrkonoší - Penzion Alkiony - Mostek

Naším přáním je Vás co nejsrdečněji přivítat v pensionu Alkiony v Mostku. Penzion je nově zrekonstruovaný, vybudovaný a zařízený s citem, vkusem a přáním co nejpříjemnějšího pobytu pro  každého z vás. Ubytování je pro vás připraveno v apartmánech, které jsou velmi prostorné. Každý apartmán  má plně vybavenou kuchyň,  koupelnu a WC. Jeden z apartmánů je bezbariérový s prostorným sociálním zázemím a je vhodný i pro osobu upoutanou na vozíku či méně pohyblivou. Ubytování je vhodné pro Vás, kteří máte rádi svoji volnost a nezávislost i při dovolené a nechcete se řídit podáváním stravy v určitých hodinách. V objektu je WiFi připojení k internetu. Pro toho kdo dává přednost jídlu již připravenému, je možné zajistit podávání  obědů a večeří v nedaleké restauraci (polední menu za 50 Kč). Pamatujeme i na ty z Vás, kteří si chtějí přispat a udělat si snídani ve své kuchyni. V blízkosti penzionu se nachází dětské hřiště.

Mostek je velmi příjemná podkrkonošská obec obklopená lesy. Poloha obce Vám umožní  poznávat krásy a zajímavosti východních Čech. Máte možnost navštívit např. přehradu Les Království, zámek Kuks, hrad Pecka, Babiččino údolí, Prachovské skály a jiné turistické zajímavosti. Samozřejmostí je návštěva ZOO Safari ve Dvoře Králové n/L, a to nejen v letních měsících. Nedaleké hranice s Polskem vám nabízí i možnost výletu a nákupu u našich sousedů. Horská či lyžařská střediska Krkonoš jsou vzdálená již od 30 km. Další informace získáte na stránce Výlety a okolí

Pension Alkiony se nachází v centru obce Mostek se všemi dostupnými službami. Nově rekonstruovaný objekt nabízí vkusně zařízené a velmi prostorné 2, 3 a 4 lůžkové apartmány s možností přistýlky . Každý apartmán  je vybaven velmi vkusným nadstandardním nábytkem, televizorem se satelitním příjmem, kuchyňskou linkou s vybavením (lednice, mikrovlná trouba, varná konvice), jídelním koutem a vlastním sociálním zařízením. K dispozici je také WiFi internet s připojením zdarma. Možnost využití soukromého bazénu s posuvným zastřešením a solárním ohřevem (využití od května do září). Pension je nekuřácký. Parkování vozidel je umožněno na vlastním pozemku pensionu. Penzion je též dostupný vlakovým spojením na trati Liberec - Pardubice či autobusovými linkami.

Turisticky zajímavá místa

Umístění pensionu v Mostku v Královéhradeckém kraji umožňuje konání výletů do zajímavých míst v blízkém i vzdáleném okolí. V Mostku se nachází všechny potřebné služby, jako jsou obchody, restaurace, pekárna, benzínová pumpa, vlakové či autobusové spoje, pošta, lékárna, obecní úřad s matrikou a také plochy pro sport (letní bruslařská dráha, skatepark a velké dětské hřiště) i turistiku s rozsáhlými lesními porosty pro turistiku i houbaření, vodní toky pro pstruhový i mimopstruhový rybolov. V obci jsou i zajímavé cyklotrasy a turistické cesty. V zimním období je možné při dobrých sněhových podmínkách lyžovat v místních lyžařských areálech s dostatečnou kapacitou vleků. V pensionu je možné využít venkovní stolní tenis, dále pak možnost využití obecního tenisového kurtu, který je vzdálen asi 100 m. Dále je možné zajistit bowling či solnou jeskyni v 10 km vzdáleném Dvoře Králové n.L. Asi 50 m od pensionu je možnost návštěvy kosmetického "Studia Mostek", kde si může každý návštěvník dopřát za poplatek rekondiční masáže, masáže lávovými kameny, turbosolárium a Galvanic Spa Systém II (tzv. žehlička na vrásky).

V blízkém okolí pensionu lze navštívit Zvičinu v zimě s lyžařským areálem, hrad Pecka, město Dvůr Králové n.L. se známou ZOO safari, město Nová Paka s Klenotnicí drahých kamenů, město Hostinné s Galerií antického umění, obec Kuks s hospitalem, městys Miletín a Muzeum amatérského divadla, v obci Třebihošť Galerii ve stodole, v obci Bílá Třemešná pak přehradu Les Království.

Dále stojí za návštěvu město Trutnov, v Ratibořicích Babiččino údolí, zámek v Náchodě, Opočně, Častolovicích, Hrádek u Nechanic, Staré Hrady, Hrubý Rohozec či hrad Trosky. Další turisticky zajímavá místa jsou skalní města v Adršpachu či Teplicích nad Metují nebo v Prachovských skalách v Českém ráji. Za prohlídku stojí i krajské město Hradec Králové se svými pamětihodnostmi a muzeem. Blízko je též do oblastí Krkonoš s nejvyšší horou ČR Sněžkou.

Výchozí turistická a v zimě lyžařská střediska jako Špindlerův Mlýn, Janské Lázně či Pec pod Sněžkou atd. jsou autem dostupná do jedné hodiny. Za půl hodiny autem je dostupné lyžařské středisko v Černém Dole a o pár km dále pak sjezdovka na Černé hoře či rodinná sjezdovka v Mladých Bukách.

VELMI pestrou fotogalerii naleznete ZDE

 

I Vašim přátelům se u nás může líbit - ukažte jim tuto prezentaci na Facebooku. Děkujeme.